Urifar

1,150ден

Urifar – урифар содржи шеќер D-маноза, кој е одговорен за исклучително брза реакција затоа што се појавува во…

Количина:

Опис

Urifar – урифар содржи шеќер D-маноза, кој е одговорен за исклучително брза реакција затоа што се појавува во урината за 30 до 60 минути по земањето на подготовка. Ефект се гледа со тоа што го спречува лепењето на штетни бактерии во мочниот меур клетки, дозволувајќи им на бактериите да се лачат брзо и полесно да се исплакнат од мочниот меур. Го спречува развивањето на бактерии од родот Escherichia coli, кои се причина за инфекции на уринарниот тракт во 90% од случаите. Escherichia coli не може да развие отпорност на D-маноза, за разлика од антибиотик на кои е можно да развие отпор.
Урифар исто така содржи полифенол сложени и сув екстракт од калинка. Ефектот на Уифар е продолжен поради полифенолите и метаболитите, остануваат во мочниот меур 2-4 дена по собирањето. Во овој момент делува како природен антибиотик против многу видови на бактерии кои предизвикуваат инфекции на уринарниот тракт.