Avene Tolérance extrême Crème

1,280ден

Tолеранс екстрим против иритации, за смирување.

Количина:

Опис

Tolérance extrême Crème – толеранс екстрим против иритации, за смирување.
Индикации: алергични и хиперчувствителни кожи, посебно:
– После дерматолошки зафат (ласерски третман, пилинг…)
– Во случаите на акутна иритација (црвенило, затегнатост, боцкање…)
– Кога кожата станала нетолерантна на стандардни козметички производи
– Во случај на алергија на кожата
Карактеристики: Произведено во стерилна околина, според ексклузивна патентирана процедура. Овој е единствениот производ на пазарот кој е без –парфем, -конзерванс и сурфактант (детергент). За прв пат, Толеранс екстрим понуди многу ефикасна анти иритирачка и смирувачка формула за хиперчувствителните и алергични кожи, екстремно пријатна за употреба и целосно без сите познати потенцијални алергени или иританти.
– Многу богат со Авен Термална Вода, ја намалува кожната реактивност и ја обновува функцијата на кожната бариера, осигурувајќи навлажнување, потхранување и заштита.
– Кремастата текстура лесно се абсорбира, оставајќи исклучително чувство на мекост и удобност.