Avene Sun Spray SPF 50+

1,600ден

Спреј SPF 50+ со ултра висока УВБ И УВА заштита за чувствителна кожа.

Количина:

SKU:AVEN13022. Categories: , .

Опис

Sun Spray SPF 50+ со ултра висока УВБ И УВА заштита за чувствителна кожа.
Корисните ефекти од сонцето се многубројни. Но, посебно кога е во тек (или претходи) орален или локален медицински третман, сончевите зраци можат да бидат штетни и да резултираат со фотоосетливост (изгоретини, чувство на пецкање, чешање). Кога изложените делови се оставени незаштитени, се појавуваат кафеави пеги, посебно за време на бременост.
Многу често изложувањето на сонце може да предизвика мали (црвенило) или многу негативни (оштетувања на кожата) ефекти. Сето тоа води до предвремено стареење на кожата.
Затоа е неопходно да ја заштитите вашата кожа со адаптирана заштита на вашиот тип на кожа и степенот на сончево зрачење.
Спрејот 50+ како Ултра висока заштита, е базиран на MPI-SORB кој нуди заштита од UVA и UVB зраци (максимална абсорпција на спектрумот), комбинира патентирани минерални филтри (M.P.I**) со TINOSORB М+S. Исто така содржи прекурзор на витамин Е, анти-оксидансот пре-токоферил, кој помага во зајакнувањето на кожната бариера.
Богат со Авен Термална Изворска Вода, со нејзините смирувачки и анти-иритирачки дејства, е соодветен и за многу осетливите кожи.
Упатство за употреба: Пред изложување на сонце, да се нанесе средството на деловите на телото изложени на сончевото зрачење. Никогаш не се изложувајте на сонце многу долго време дури и ако сте заштитени со средство за заштита. Повторувајте го мачкањето на средството често, посебно после пливање или продолжени периоди на изложеност. Избегнувајте изложеност на сонце помеѓу 12:00 и 16:00 часот. Изгоретините од сонце се опасни, посебно кај деца.