Avene Sun Crème SPF 50+

1,050ден

Сончев крем со SPF 50+ за ултра јака заштита на осетлива, сува и многу сува кожа

Количина:

SKU:AVEN13000. Categories: , .

Опис

Sun Crème SPF 50+ за ултра јака заштита на осетлива, сува и многу сува кожа
Корисните ефекти на сонцето се многубројни. Во секој случај, сончевите зраци може да бидат штетни и да предизвикаат мали (црвенило) или поголеми (лезии на кожата) негативни ефекти. После повеќе изложувања, овие оштетувачки ефекти се зголемуваат, а со тоа се зголемуваат и штетните последици. Затоа е неопходно да ја заштитите вашата кожа со адаптирана заштита на вашиот тип на кожа и степенот на сончево зрачење. Кремот 50+ за многу висока заштита е специјално дизајниран за осетливи кожи и кожи со светол тен и предиспозиции за сончеви изгоретини, кожи кои мора постепено да потемнуваат.
Базиран на MPI-SORB кој нуди заштита од UVA и UVB зраци (максимална абсорпција на спектрумот), комбинира патентирани минерални филтри (M.P.I**) со TINOSORB М+S. Овој фотостабилен Крем 50+ за многу висока заштита исто така содржи прекурзор на витамин Е – антиоксидансот Пре-токоферил, кој помага во зајакнувањето на кожната бариера. Богат со Авен Термална Изворска Вода, со нејзините смирувачки и анти-иритирачки својства, Лесно се нанесува на лицето и брзо се впива, и поради тоа е вистинско задоволство да се користи. Не содржи Октокрилен!
Упатство за употреба: Пред изложување на сонце, да се намачка средството на деловите на телото изложени на сончевото зрачење. Никогаш не се изложувајте на сонце многу долго време дури и ако сте заштитени со средство за заштита. Повторувајте го мачкањето на средството често, посебно после пливање или продолжени периоди на изложеност. Избегнувајте изложеност на сонце помеѓу 12:00 и 16:00 часот. Изгоретините од сонце се опасни, посебно кај деца.