Klorane Shampooing Mangue

450ден

Шампон од екстракт од манго за сува и оштетена коса.

Количина:

Опис

Shampooing Mangue – шампон од екстракт од манго за сува и оштетена коса.
Сите KLORANE растенија се одбрани по признатите дејства и безбедност за употреба. Заради гарантирање на квалитетот тие се одгледуваат под многу стриктни норми, т.н. „ KLORANE процедура за истражување на растенијата“. Екстрактите од растенијата, согласно со научниот пристап на фармацевтската индустрија, имаат специјално создадени и дозирани активни супстанции, со што се обезбедува константна ефикасност.
Дрвото од Манго, Mangifera Indica L., е свето дрво за Индусите. Се одгледува во Индија повеќе од 4000 години, и расте 30 до 40 метри во височина. Плодот Манго, има внатрешност исклучително богата со масни киселини, од чиј путер се добива екстрактот.
Клоран лабораториите го избраа Мангото заради неговата концентрација на масни киселини, познати по хранливите карактеристики. Шампонот за потхранување со Манго путер од Клоран, го потхранува и реструктуира влакното, ги затвара кутикулиуте и ги пополнува пукнатините на површинскиот хидролипиден филм за заштита од дехидратација. Потхранувачка нега со зајакнато дејство против сувост на косата.
Упатство за употреба: Шампонот се нанесува на влажна коса. Оставете го да делува неколку минути. Исплакне темелно. Во случај на контакт со очите добро се плакне.