Rupurut

165ден

Rupurut таблети за џвакање за симптоматско лекување на тегоби, кои бараат неутрализација на желудочната киселина.

Количина:

Опис

Rupurut таблети за џвакање

Употреба: За симптоматско лекување на тегоби, кои бараат неутрализација на желудочната киселина кај: чиреви на желудникот и дванаестепалачното црево, киселини (горушица) и тегоби поврзани со желудочната киселина.

Дејство: Rupurut припаѓа на групата антациди. Тоа се средства за впивање на прекумерната желудочна киселина.

Дозирање: Возрасни и деца над 12 години. По потреба 1-2 таблети за џвакање неколку пати дневно помеѓу оброци и пред спиење. Дневната доза не треба да надмине 12 таблети за џвакање. Други лекови треба секогаш да се земаат 1-2 часа пред или после земањето на Рупурут.