Qyra (Kira – Кира) Intensive Care Collagen

2,400ден

Qyra (Kira – Кира) Intensive Care Collagen е уникатен производ на Гелита, Германија, која претставува светски лидер…

Количина:

SKU:qyra. Categories: , .

Опис

Qyra (Kira – Кира) Intensive Care Collagen е уникатен производ на Гелита, Германија, која претставува светски лидер во производството на биоактивни колагенски пептиди. Verisol – биоактивните колагенски пептиди директно го стимулираат метаболизмот на фибробастите на кожата да создаваат нов колаген, а со тоа ја зголемуваат хидратацијата, еластичноста, ја намалува длабочината на брчките.

Значи со уникатно делување кое не може да се постигне со никакво надворешно делување со креми, го регенерираат дермисот создаваќки покрај колаген и протеогликанин и биотин со што кожата се измазнува, станува мека, сјајна и затегнета.

Покрај ова од највисоки фармацевтски институции се потврдени и неговите дејства на цикатризација што значи се употребува и кај зараснување рани во хирургија, како и за успешен третман на мозолчиња и акни, предизвикани при најразлични дерматолошки состојби.