OCOLUT Duo

485ден

OCOLUT DUO – Новите испитувања покажуваат, дека повискоко количество на лутеин не само што штити…

Количина:

SKU:okolutduo. Categories: , .

Опис

OCOLUT DUO – Новите испитувања покажуваат, дека повискоко количество на лутеин не само што штити од макуларна дегенерација и катаракта, туку има способност да го спречи започнатиот процес (Risher, Optometry, LAST 2004). Плазматското ниво на лутеин расте правопропорционално со примената доза. Тоа достигнува највисока концентрација при внесување на 20 mg дневно. Но само лутеинот не е доволен за целосна заштита на очите – неопходно е и високо количество на зеаксантин.Затоа Околут Дуо содржи високо количество на лутеин и зеаксантин.

Што содржи Околут Дуо?
Секоја растителна капсула содржи чист лутеин 20 mg и зеаксантин 1500 μg.

Кога да се користи Околут Дуо?
Кога веќе настанало оштетување на видот и/или постојат ризични фактори т.е кога се потребни високи дози на лутеин и зеаксантин при:
· Макуларна дегенерација
· Катаракта- пред и постоперативно
· Синдром на компјутерско око, уморени очи, кратковидност, нарушена острина на видот и ноќен вид
· Пигмент ретинит
· Повисок ризик од очни заболувања –дијабет, пушење и возраст над 50 години

Како да го користиме Околут Дуо?
По една капсула дневно после јадење.