Масло од црн дроб на бакалар

350ден

Cod Liver Oil (масло од црн дроб на бакалар) e нутриционистички суплемент кој се добива од…

Количина:

Опис

Cod Liver Oil (масло од црн дроб на бакалар) e нутриционистички суплемент кој се добива од морската риба бакалар. Ова масло има многубројни здравствени благодети и е богато со нутриционистички состојки како што се витамин А, витамин Д, Омега-3 масни киселини, ЕПА и ДХА.

Витаминот А во овој препарат ја помага функцијата на дигестивниот тракт, ја одржува виталноста на кожата, косата и ноктите и помага во подобрување на видот.

Витаминот Д помага во подобрување на состојбата на коските, забите и имунитетот.

Помага:

  • За подобрување на психофизичкото и менталното здравје;
  • Кај проблеми со кожа, коса и нокти;
  • За подобрување на функцијата на дигестивниот тракт;
  • За одржување на срцево-садовиот систем,
  • Во намалување на маснотиите.

Употреба: Како додаток во исхраната, се зема 1 софтгел дневно со вода и храна. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да се чува подалеку од дофат на деца.