Lacalut Flora

135ден

Lacalut Flora – Проблемот со непријатниот здив се јавува кај речиси 50% од луѓето. Чувството на нелагодност носи последици во секојдневното социјално…

Количина:

Опис

Lacalut Flora

Проблемот со непријатниот здив се јавува кај речиси 50% од луѓето. Чувството на нелагодност носи последици во секојдневното социјално живеење, негативно делува на самодовербата и општествените односи. Непријатниот здив го причинуваат анаеробните бактерии нормално присутни во усната празнина, со чие дејство се добиваат испарливи сулфурни соединенија со непријатен мирис. Одредени состојби и болести на организмот  го нарушуваат балансот на нормалната бактериска флора. Зголемениот број на патогени бактерии (streptococcus mutans, lactobacillus spp, fusobacterium spp, fungi, како actinomicetes spp) води кон хронична состојба на непријатен здив (халитоза).

Разочарани сте од краткотрајното дејство на гумите за џвакање, освежувачките спреови за уста и хигиенските раствори?

Lacalut flora нуди одговор на долгогодишните напори на компаниите за изнаоѓање на ефикасно средство во сузбивање на непријатниот здив на дневна база, обезбедувајќи оптимална нега на усната празнина и одржување на воспоставениот баланс на подолг рок.

Во кој случај Lacalut flora е вистинскиот избор за Вас – непријатен здив и покрај редовната хигиена, синдром на „сува уста“ (xerostomia), системски болести, желудочни тегоби, дијабетес, или едноставно сакате свежина цел ден.

Професионална забна паста наменета за превенција и третман на непријатен здив. Нејзината ефикасност се должи на единствената формула со светски докажани активни компоненти за сузбивање на непријатниот здив.

  • Јаванска куркума (Curcuma xanthorriza ext.) – специјален вид од фамилијата ѓумбир со силно антибактериско дејство против бактериите причинители на непријатен здив  и пародонтопатија
  • Екстра девствено маслиново масло (Olea europea oleum)-противвоспалително и антиоксидантно
  • Масло од магдонос (Petroselinum crispum oleum) традиционално се употребува поради својството за неутрализација на лошите мириси
  • Ментол – етерично масло од луто нане за свежина и разладувачки ефект
  • Алантоин – противвоспалителен и смирувачки ефект
  • Натриум флуорид – заштита од кариес

Потврда за ефикасноста на оваа комбинација на состојки во Lacalut flora доаѓа  и од резултатите на истражувањето спроведено на Првиот Државен Универзитет Сеченов во Москва.