Lacalut Аktiv раствор

210ден

LACALUT Аktiv медицински раствор за плакнење – Медицински раствор за секојдневна нега и хигиена на…

Количина:

SKU:lacalutactivrastvor. Categories: , .

Опис

LACALUT Аktiv медицински раствор за плакнење

Медицински раствор за секојдневна нега и хигиена на усната празнина и забите со специјална комбинација на активни компоненти, ефикасни во борбата против пародонтопатија и кариес. Алуминиум лактат со своето адстрингентното дејство го спечува крварењето и  воспалението на гингивата. Хлорхексин диглуконат, драгоцен антисептик кој влијае на разложување на постојниот забен плак како и во превенција при создавање на нов, а освен тоа има депо-ефект кој му овозможува подолготрајно дејство. Посебно е ефикасен кај Streptococcus mutans, бактеријата која е главен причинител за кариес и пародонтопатија.

LACALUT Аktiv antiplaque растворот се користи за секојдневна нега на забите и усната празнина, ги чисти и ги негува забите пред миењето и по јадењето. Употребен пред четкањето, го разложува забниот плак, а по четкањето превенира воспаление на гингивата и забен камен. Идеално и ефикасно за лица со протетски и ортодонтски помагала. Својот целосен ефект го постигнува во комбинација со  LACALUT Аktiv пастата.

Начин на употреба – Секојдневно пред или после четкањето, усната празнина и забите се плакнат со 10 ml неразреден раствор. По 30 секунди, содржината се плука, и не се плакне со вода. Случајното голтање е безопасно. По употребата шишенцето добро да се затвори. Содржина на флуор 225 ppm.

Пакување: 300 ml