Kelual DS Crème

710ден

Келуал ДС крем за намалување на црвенило и иритации, ги елиминира лушпите.

Количина:

Опис

Kelual DS Crème крем за намалување на црвенило и иритации, ги елиминира лушпите.
Карактеристики: Специјално формулиран за третман на иритирани и сквамозни кожи (себороичен дерматит), посебно на лицето (околу веѓите, околу ноздрите, линијата на косата). Активните состојки овозможуваат дејство кај себо-сквамозните состојби на кожата кај возрасни:
– Елиминација на сквамите (лушпите) со комбинирано дејство на Келуамидот, кој го забрзува пукањето и чистењето; и Гванидин глуколатот, кој ги отстранува нечистотиите и мртвите клетки.
– Чистачко дејство на октопирокс-кротамитон комплекс, кој го запира размножувањето на Malassezia габите.
– Благодарение на Келуамидот ги смирува црвенилото и иритациите.
Нанесен секојдневно, Келуал-ДС кремот ги намалува проблемите поврзани со себо-сквамозни кожи.
Состав: Сабал 0,3%, Октопирокс 1%, Кротамитон 1%, Келуамид 5%, Гванидин глуколат 3%. Без парфем.
Начин на употреба: Кај себо- сквамозни состојби (себороичен дерматит) на лицето, со или без иритации и црвенило: нанесете наутро и навечер после миење со соодветен чистач (пример A-derma Gel Moussant, без сапун). Подобрување на состојбата на кожата се забележува после една недела, но третманот треба да продолжи за да се задржат добиените одлични резултати.