Кантарионово масло

105ден

Кантарионовото масло содржи екстракт од листови и цветови на кантарион (Hypericum perforatum) во маслиново масло. 

Количина:

Опис

КАНТАРИОНОВО МАСЛО – Hyperici oleum

Состав:

Кантарионовото масло содржи екстракт од листови и цветови на кантарион (Hypericum perforatum) во маслиново масло.

Делување:

Сложениот состав на кантарионовото масло придонесува за неговото повеќекратно дејство. Фенолните соединенија и фитонцидите присутни во маслото имаат изразен антибактериски ефект. Противвоспалителното и епителизирачкото дејство се должи на флавоноидите. Големата содржина на хиперицин ја подобрува прокрвеноста и регенерацијата на кожата.

Употреба:

Изгоретини, црвенила, посекотини, распукана кожа и други рани, хемороиди.

Пакување:

50 ml е