Eau Thermale Avène (ETA) spray 150ml

450ден

Есенцијалана смирувачка нега за осетлива кожа.

Количина:

Опис

Eau Thermale Avène (ETA) spray 150ml. Декларирана за француски државен благодет во дерматологијата од 1874 година.
Индикации: Есенцијалана смирувачка нега за осетлива кожа.
Смирувачко дејство:
– Изгоретини од сонцето
– Различни видови иритации
– Исеченици од жилет
Поткрепувачко, освежувачко дејство:
– Како завршна фаза во чистењето
– После надворешни активности
– Во летниот период
– При патување
Својства: Единствениот и постојан состав на оваа изворска вода и ги овозможува нејзините смирувачки и антииритирачки својства, што е потврдено од бројни научни студии. Avène термалната изворска вода, се користи како активен третман за различни кожни проблеми во Avène Дерматолошката бања. Тестиран од дерматолози, особено е погоден за есенцијална нега на осетлива, хиперсензитивна или алергична кожа.
Упатство за употреба: Се распрскува на кожата, а по неколку секунди нежно се брише.