CURAPROX CS 1009

250ден

Нема подобар начин за чистење на Вашите заби: чистете заб по заб за да постигнете врвна орална хигиена.

Количина:

Опис

Никогаш премногу меко – никогаш премногу тврдо.
Кога станува збор за користењето на четка за заби, Вашите заби и непца претставуваат една единка, исто како и Вие. Ова е причината поради која се развиени Curaprox Sensitive четките за заби.

Сите четки за заби CURAPROX имаат мала глава, со компактно вметнати влакненца. Станува збор за густо распоредени, меки и атрауматски влакненца, изработени од посебен материјал- CUREN®, кој допринесува влакненцата да ја задржат својата цврстина и во влажна средина. Влакната се доволно фини и меки, така да достигнуваат до сулкусот помеѓу забот и непцето без да го трауматизираат. Доволен е само лесен притисок при четкањето, за темелно да го исчистиме работ на гингивата. Бројот означен на четката CURAPROX покажува колку влакненца содржи самата четка. Колку ги има повеќе тие се пофини и потенки.

CS 1009 single

Нема подобар начин за чистење на Вашите заби: чистете заб по заб за да постигнете врвна орална хигиена. Совршена четка за заби со ултра нежни и меки CUREN® влакна, развиена од Prof. Dr. Jiri Sedelmayer, за чистење на фиксни ортодонтски апарати, импланти и атачмени, како и изолирани и неправилно поставени заби и мостови. Должината на влакната е 9мм.