Цимет 375 mg

700ден

Циметот е еден од најстарите зачини во светот кој го користеле старите народи. Овој производ се добива со мелење на…

Количина:

SKU:cimet. Category: .

Опис

Поради богатиот состав денес традиционално се користи ширум светот како додаток во исхраната. Циметот многу поволно делува врз човековото здравје.

Помага:

– За намалување на нивото на шеќерот во крвта;

– За правилна функција на дигестивниот тракт;

– За намалување на маснотиите во крвта;

– За одржување на функцијата на срцево-садовиот систем.

Употреба:

Се употребува како додаток во исхраната, се земаат 1-3 капсули после оброк со вода.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Дoдатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да се чува подалеку од дофат на деца.