Celia Expert 2

470ден

Celia Expert 2 Адаптирана формула за доенчиња од 6-12 месеци

Количина:

Опис

Celia Expert 2 адаптирано млеко за новороденчиња, доенчиња и бебиња.

Celia® претставува дел од Lactalis Nutrition, кој е во склоп на Healthcare дивизијата на корпорацијата Lactalis Group.
Lactalis Group е интернационална, иновативна компанија, основана во Франција во 1933, со 229 производни капацитети во 43 земји и претставува број 1 по големина млечна индустрија во светот, во чиј состав спаѓаат многу познати светски брендови како „President, Parmalat, Societe, Lactel, Ducat“

Lactalis Nutrition има преку 110 години искуство во производство на детска исхрана, а Celia како дел од Lactalis е бренд присутен во над 50 земји ширум светот.

Celia адаптираните млечни производи се наменети за секојдневна исхрана и посебни прехрамбени навики на доенчињата и децата. Тие се развиени во склад со Директивите како препораките на Европското Здружение на Педијатри, Гастроентеролози, Хепатолози и Нутриционисти (ESPHGAN).