Caldeoss

690ден

Caldeoss се употребува за превенција и терапија на недостаток на калциум и витамин Д кај постари лица и за…

Количина:

Опис

Caldeoss се употребува за превенција и терапија на недостаток на калциум и витамин Д кај постари лица и за суплементација на витамин Д и калциум како помош на терапијата на остеопороза (слабост и кршливост на коски).

Дозирање: Препорачана доза е 1 таблета за џвакање дневно.
Бремени треба да земаат по пола таблета за џвакање дневно.
Таблетите мора да се изџвакаат пред да се голтнат. Таблетите можат да се земаат во било кое време независно од оброкот.