Кафетин

60ден

Кафетин – Caffetin® е уникатно ефикасна комбинација од 4 компоненти: парацетамол…

Количина:

Опис

Кафетин – Caffetin® е уникатно ефикасна комбинација од 4 компоненти: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин, идеално избалансирани со цел постигнување на аналгетски синергизам.
Ваквата комбинација на состојки кои дејствуваат по различен механизам и застапени во релативно мали дози,овозможува посилно аналгетично дејство со минимален ризик од појава на несакани ефекти. Комбинацијата Caffetin® се употребува за лекување на болка од различно потекло (секаков вид болка) – главоболка, забоболка, мигрена, постоперативна болка, пострауматска болка, ишијалгија, невралгија, болки во мускулите, коските и зглобовите.
Кафетин – Caffetin® дејствува многу брзо, за само 15 мин од земањето на  лекот!

Дозирање:
– препорачана доза е 1 таблета 3-4 пати на ден
– кај многу силни болки може да се земат и 2 таблети одеднаш
– максималната дневна доза е 6 таблети
– кај деца над 7 год. се препорачува 1/4-1/2 таблета 1-4 пати на ден.