Бронлес директ

210ден

Bronles / Бронлес директ за заболувања на респираторниот систем кои се проследени со обилна…

Количина:

Опис

Bronles директ против продуктивна кашлица.

Употреба: За заболувања на респираторниот систем кои се проследени со обилна и вискозна слуз и за воспаление на средното уво и синусите. Во дијагностички цели како средство за подготовка при бронхоскопија, бронхографија, бронхоаспирација итн.

Дејство: Бронлес (карбоцистеин) припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

Дозирање: Возрасни и деца над 15 години:вообичаена доза е 750 mg трипати дневно (три ќесички дневно). Лекот е наменет за краткотрајна употреба. Терапијата со Бронлес директ не треба да трае подолго од 5 дена.