Avaricon cream

265ден

Avaricon cream – крем за ублажување на тегобите настанати како последица на пореметување на…

Количина:

Опис

Avaricon cream – крем за ублажување на тегобите настанати како последица на пореметување на венската циркулација во нозете: оток и болка, грчеви, парестезии и чувство на таканаречени тешки нозе. Се применува и кај повреди на меките ткива (удари и истегнувања) кои се пропратени со оток, болка и со појава на модрици.

Дозирање: Кремот се нанесува во тенок и рамномерен слој 2 до 4 пати на ден на болните места на нозете, со лесна масажа, одоздола према нагоре.
Може да се употребува и испод завој, чорапи и еластични чорапи.
Формулацијата на кремот обогатен со пантенол е посебно погодна за примена на сува и испукана кожа на која и е потребна дополнителна нега и влажност.