Avaricon caps

320ден

Avaricon caps се диететски препарат со комбинација на природни активни супстанци кои ги ублажуваат…

Количина:

Опис

Avaricon caps се диететски препарат со комбинација на природни активни супстанци кои ги ублажуваат тегобите настанати како како последица на пореметување на венската циркулација во нозете: оток и болка, грчеви, парастезии, пукање на капилари и чуство на т.н тешки нозе. Препаратот се применува и за ублажување на тегоби предизвикани од хемороиди : болка, чешање и крварење. Троксерутинот е диететски суплемент кој се покажа како помош кај хроничната венска инсуфиенција, варикозни вени и хемороиди. Може да оствари венопротективно, вазопротективно и антиоксидантно дејтво, а со тоа да ја намали болката, тешките нозе, грчевите, отоците и немирот на нозете. Троксерутинот исто така се применува кај мускулните болки и едеми кои се настанати како последица на хематон и лош венски проток. Активните состојки на Centela asiatica остваруваат дејство на расвој и метаболизам на врзното ткиво, го забрзуваат заздравувањето на епителијалните улцери и други кожни пореметувања. Гинко билоба ја подобрува флуидноста на крвта и микроциркулацијата, дејствувајќи антиагрегациски, антиоксидативно и антиифламаторно.

Капсулите се препорачуваат кај :
– Хронични венски слабости
– Варикозни вени
– Проблеми предизвикани од хемороиди